Competition


2018 | 10 | 31

MATPAL IPARI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

Sajtóközlemény

INNOVÁCIÓS CÉLÚ beruházás a MATPAL Kft-nél az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

A Matpal Kft. 50%-os támogatási intenzitás mellett, 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázaton a Széchenyi2020 keretében. A több mint 47 millió forintos összköltségvetésű beruházásból a „Technológiai innováció a Matpal Kft-nél” című projekt valósult meg.

A projekt célja vállalkozás gépparkjának innovációs célú bővítése, ezáltal a termelési kapacitás növelése volt. A növekvő és változó piaci igények megkövetelik a minőségi, gyors és a speciális célú termelést, melynek elengedhetetlen feltétele a korszerű technológiával rendelkező termelő berendezések megléte.
Az EU és Magyar Állam támogatásával ismét korszerű és hatékony termelő gépet vásárolhatott Vállalkozásunk. A projekt keretében egy CNC vezérlésű plazmavágó gép és egy hegesztőgép beszerzésére került sor. A plazmavágó lehetővé teszi, hogy lemezek, csövek és zártszelvények nagy sebességű, nagy pontosságú darabolását, méretre vágását, valamint lehetővé tesz bonyolult alakos vágásokat is. A hegesztőgép rendelkezik egy STT modullal, ami a csőhegesztéseket segíti oly módon, hogy a berendezés segíti és beállítja, hegesztés közben pedig korrigálja a hegesztőívet, a munkadarabnak és a hegesztő hézagnak megfelelően. A rendszer biztos ívtartásával a különböző pozícióknál is gyors és minőségi hegesztési varratott eredményez.

A beszerzések jelentős technológiai innovációt jelentenek, egyszerűsítik és gyorsítják a gyártástervezést, és a termelési folyamatokat, valamint hozzájárulnak a magasabb minőségű termékek gyártásához, és a hatékonyabb munkavégzéshez, alkalmazásuk lényegesen új technológiát jelent a vállalkozásunk életében.
Az eszközökkel a vállalkozás képes lesz kielégíteni a megrendelők folyamatosan növekvő minőségi és mennyiségi igényeit a jövőben is.

A projekt fizikai befejezésének időpontja 2018. október 30.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00198

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA
• a kedvezményezett neve:
MATPAL Ipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe:
„Korszerű berendezések beszerzése a termelési kapacitás növelése érdekében.”

• a szerződött támogatás összege: 25 270 750.- HUF

• a támogatás mértéke (%-ban): 50 %

• a projekt tartalmának bemutatása: A projektben fizikailag megvalósul, egy darab hegesztő berendezés, egy darab él hajlító gép, egy darab elektrofitting hegesztő gép, illetve egy darab targonca beszerzése-üzembe helyezése során. A felsorolt eszközöknek köszönhetően, a vállalkozás képes lesz arra, hogy önálló piaci jelenléttel egy személyben elássa a gyártási-termelési folyamat tervezésétől a befejezéséig a feladatokat. A fejlettebb eszközpark biztosításával az eddigi eredményekhez képest, magasabb színvonalú és hozzáadott-értékű termék realizálódik a gyártás során. A projekt fizikai megvalósításával számos szűk keresztmetszet felszámolásra kerül, amely jelentős piaci stabilitást, gazdasági növekedést eredményez. A meglévő munkahelyek megtartásában illetve, a teremtendő új munkahelyek kialakításában egyaránt jelentős szerepe van. A vállalkozás vezetése elkötelezett amellett, hogy a fejlesztés megvalósulásával megteremtődő, részben többlet termelési kapacitást kihasználva képessé tegye a céget a piaci pozíciójának megerősítésére, a közvetlen export tevékenységének növelésére, illetve a munkavállalók megtartására és új munkahelyek teremtésére.

• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.12.30.

• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00187

1. 2016.08.25-én beszerzésre és üzembe helyezésre került Friamat Prime Eco típusú elektrofitting hegesztőgépünk.

2. 2016.09.22-én leszállították és beüzemeltük CLARK C30L típusú gázüzemű targoncánkat.

3. 2016.10.19-én beszereztük és üzembe helyeztük a MERKLE TIG 300DC TH202G típusú hegesztőgépet.

4. 2016.12.29-én a projekt zárásaként beszereztük és üzembe helyeztük EMERKSAN SPEED-BEND 3100 – 260 t típusú hidraulikus él hajlító gépünket.

Bisnode tanusitvany

MATPAL Kft., H-7011 Alap, Kossuth u. 81., Tel.: +36 25 520 450, Fax.: +36 25 520 451, Mobil: +36 30 9363 899, E-mail: info@matpal.hu