A plazmavágással szinte bármilyen ötvözetű acéllemez megmunkálható, szemben a lángvágással, ahol a vághatóság nagyban függ az alapanyag ötvözőitől. Másik nagy előnye a lángvágással szemben, hogy a kisebb hőbevitelnek köszönhetően, a lemeztermékek kevésbé hajlamosak a vetemedésre, illetve kisebb feszültségek ébrednek a lemezben. A plazmavágással készült kisebb átmérőjű furatok minőségben elmaradnak a lézervágással készült furatokéhoz képest. Általánosan megállapítható, hogy a lemezvastagság x~1,5 átmérőjű furatok kialakítása minőségben is már megfelelő.

BAYKAL BPL-H 1503 HPR260XD – CNC vezérlésű plazmasugaras vágógép

BAYKAL BPL-H 1503 típusú CNC plazmasugaras vágógép szénacél, rozsdamentes acéllemezek vágására alkalmas, széles lemezvastagsági tartományban. A cső- és zártszelvényvágó modul segítségével, cső és zártszelvény alkatrészek is megmunkálhatóak.
Az 5 tengelyes fejnek köszönhetően ferdevágások, gyökölések is kivitelezhetőek, illetve szénacélok esetén jelölhetőek is az alkatrészek.

A Hypertherm MicroEdge PRO vezérlő lehetővé teszi egyszerű vágási alakok gépmelletti programozását és terítékkezelését, bonyolultabb vágási profilok megmunkálásáról pedig a ProNest automatikus terítékkezelő CAM szoftver gondoskodik.
Lemezvágási tartományok:
Max. vágási szélesség: 1500mm
Max. vágási hosszúság: 3000mm
Szénacél és rozsdamentes acél esetén 1 és 30mm közötti vágási magasság.
Cső- és zártszelvényvágó modul:
min. Ø.: 50mm, max. Ø: 600mm
min. □: 50x50mm, max. □: 280x280mm
Vágási hosszúság 3000mm